Den perfekta klänningen

Till våren är det min tur att vara på studentbalen i Umeå. Ända sedan förra året har jag letat efter den perfekta klänningen och hittade den på tradera för 50 riksdaler. Problemet var bara att jag glömde att buda på den och blev därför av med min drömklänning (som gick bort för 52 kronor...). Nu har jag nästan gett upp letandet på tradera och funderar på att sy en i stället. Såhär såg i alla fall min drömklänning ut.
 

T-shirt transformation

 
På syslöjden skulle vi ju sy om en t-shirt till något nytt, jag vet inte om jag har berättat det för er? Här är i alla fall min nya klänning som jag gjort!
Ursäkta den dåliga kvaliteten på bilderna!

Försök till pincurls

Jag försökte mig på att göra pincurls för någon dag sedan. Jag tror inte riktigt att jag lyckades. Jag hade sett ett vackert hårsvall aka. karolinesvintage framgör mig, men resultatet blev inte riktigt så. Jag fick mig ett gott skratt i alla fall åt min nya tantfrisyr, kanske passar mig ändå?
 
 
Här hade jag nyss tagit ut pinsen.
 
 
Efter lite borstning kände jag mig som någon slags man från 1700-talet.
 
 
Och efter ännu en stund av borstning tittade tanten fram!
 
Har ni testat pincurls och vad har ni för erfarenhet av det? Ni kanske har något tips till oerfarna mig? :)

Kungliga huvudstaden

 
 
Om snart en vecka åker jag och min pojkvän till Stockholm för lite trevligheter. Det kommer att bli mysigt att bo i min kusins mysiga lilla lägenhet och vandra runt på mysiga julmarknader. Sist jag var där var ungefär ett år sedan och då såg det ut såhär:
 
 
Jag och en vän var och såg In Flames på hovet. Sjukt härlig upplevelse! 

Drömmar och kärlek

 
Jag har en dröm att kunna försörja mig på att sy kläder. Jag skulle vilja prova på att vara sömmerska och sy upp kläder åt andra. När jag fick förfrågan om att sy kjolen som jag visade i förra inlägget så blev jag jätteglad! Det kändes verkligen som att personen hade sett det jag sytt innan och tyckte att jag var duktig. Jag hade tidigare sytt två mantlar med stora huvor som ska användas i ett sångnummer och jag fick jättemycket komplimanger för dem. Även när jag lägger upp saker här som jag har gjort och får respons av er så blir jag galet glad.
Ni gör mig glad för att ni är så aktiva och lämnar så fina kommentarer och ni peppar mig att vilja fortsätta med det jag gör. Ni är bäst! :)
 

Som ett gammalt foto

 
På skolan jag går på håller vi på med ett sceniskt projekt. Vi håller på att sätta ihop en föreställning med musik, dans och teater. Jag tog på mig nu idag att sy en kjol till en sångare bara sådär, som skulle vara klar imorgon. Scenen hon ska sjunga i är en sorglig scen så hon ville att kjolen skulle vara lätt och flygig, lite som en älva eller så. Detta är i alla fall resultatet. 2,5 timmar tog det och jag är faktiskt ganska nöjd!

Steg för steg

Det var några av er som gärna ville ha en beskrivning på sminkborstfodralet som jag sydde förut. För er som inte vet vad jag pratar om kan ni kolla inlägget som heter "Ordning och reda". Jag tänkte gå steg för steg och visa er hur jag har gått tillväga när jag har sytt det.


1. Välj två tyger som är ganska stumma, alltså med så lite stretch som möjligt. Det ena tyget ska vara yttertyget och det andra innertyget.


2. Klipp ut två lika stora bitar som ska vara ut- och insida. Mina delar är ungefär 37x24 cm. Klipp även ut en mindre bit av innertyget som ska vara facken för borstarna. Denna bit ska vara lika bred som det andra innertyget. Min bit är 14x37 cm.


3. Overlocka eller sicksacka alla kanter.
 
4. Pressa delarna med ett strykjärn.
 
5. Ta den lilla innertygsbiten och lägg den horisontellt. Vik in överkanten ca 1 cm och pressa. Sy sedan en stickning som ligger lite mindre än 1 cm från kanten så att tyget sitter fast.
 
6. Nåla ihop de två innertygen med båda rätsidorna uppåt. Sy ihop dem med raksöm längs den mindre bitens kanter förutom den övre. Det ska ju gå att få ner borstarna.
 
7. Här har jag markerat med knappnålar var jag vill sy mina sömmar för de olika facken. Du kan fritt välja hur stora eller små fack du vill ha.
 
8. Sy sedan med raksöm längs knappnålarnas anvisningar från högst upp på den mindre delen och ner. Se bild.
 
9. Ta nu yttertyget och lägg rätsidan mot rätsidan av innertyget (det man kommer se på insidan) och nåla ihop. Sy ihop delarna med ca 1 cm sömsmån, lämna ett hål på ungefär 10 cm på en av kortsidorna. 
 
10. Vänd sedan in och ut på den lilla "påsen" som du nu har sytt och pressa så att du får jämna fina kanter. Du kan ta en sticknål exempelvis för att verkligen sära på sömmarna så att du får fina kanter. Vik sedan in och pressa kanterna där hålet är.
 
11. Sy nu en stickning runt hela fodralet så att du även syr ihop hålet. Du kan ha en sömsmån på någon millimeter. Nu har du ett eget sminkborstfodral!
 
 
Jag glömde en detalj som ni kanske la märke till. Jag glömde att sy dit ett band för att kunna knyta igen fodralet. Detta är dock väldigt simpelt! Ni kan välja att sy ett eget band av yttertyget eller bara ta ett färdigt som ni syr fast med en liten fyrkant på yttertyget INNAN ni syr ihop yttertyget med innertyget!
 
Hoppas att detta har varit till nytta! :) Om ni syr ett själva och lägger upp det på er blogg, länka gärna då så att jag får se hur det har gått för er! :)
 

Precis min stil!

 
För någon vecka sedan var jag hemma hos en kompis och började rota lite på hennes rum (lovligt såklart!) och hittade denna. Tror ni att jag blev glad när hon sa att hon inte ville ha den och att jag kunde få den i stället? Den här börsen är så himla jag! Tantig och lite gullig samtidigt som den röda färgen gör den häftig.

Nu sjunger vi

 
Min mamma kom till mig med en massa saker från min barndom och jag fick även den här som hon hade hittat från sin egen barndom. Jag tyckte den var fin! Förutom mitt intresse för secondhand, sömnad och annat kreativt så är musik ett väldigt stort intresse för mig. Jag läser sista året på gymnasiet där jag går ett estetiskt program med inriktning på musikproduktion. Jag spelar även gitarr, piano och sjunger, så musiken är en stor del av mitt liv!
 
 
Här kom en bild på mig också! Jag tänkte inte lägga ut så mycket egobilder på den här bloggen eftersom att det inte riktigt är det jag vill fokusera på, men det kan ju ändå vara kul att bli påmind då och då hur jag ser ut! ;)
 

Tillslut blev den färdig!

 
I ca två-tre år har jag hållit på och virkat den här filten och nu är den äntligen färdig! Jag känner mig faktiskt lite stolt och nöjd med mig själv att jag klarat av att virka den. Tålamod och tid är nog huvudingrediensen i den här filten

Burken där änglar bor

 
Jag fick ärva en liten burk av min mamma som hon hade när hon var liten. I den har jag en massa gamla bokmärken som jag ärvt av en släkting. Jag gillar små pluttiga saker som ändå känns värdefulla på något sätt. Jag skulle vilja göra något fint av bokmärkena, men samtidigt känns de nästan för fina på något sätt. Har ni något bra tips om vad man kan göra med bokmärken?

Bland twill och tyll

 
Här i skåpet (som min mormors mors farbror har gjort) förvarar jag alla mina tyger som jag tycker så mycket om. Jag tycker att det är jättekul med tyger och samlar hela tiden på mig mer och mer. Det mesta är min mammas gamla och en del från olika tygaffärer, men en del har jag faktiskt fyndat på loppis. Jag måste nog säga att sömnad är min största hobby. Vad tycker ni om att göra? :)

Syskonkärlek

 
En sak som är sjukt bra med min syster är att hon shoppar jättemycket kläder. Eller ja, det är ju inte speciellt bra egentligen, men det är bra för mig som får ärva dem och slipper köpa nya! Ett par nya jeans fick jag mig till och med!

Ordning och reda!

 
 
Igår sydde jag mig ett fodral till mina sminkborstar. De ligger alltid huller om buller i sminkväskan och drar till sig all möjlig skit, så jag tyckte det här var ett bättre alternativ! Det var himla enkelt att sy denna så säg till om ni skulle vilja ha någon slags beskrivning på denna! :)
 
Jag har köpt en ny mineralfoundation och en tillhörande borste från Idun som är fantastiskt! Den är veganvänlig, ej djurtestad och innehåller 100% högrenade mineraler. Ska ni köpa en ny foundation, så kolla upp denna! Den heter Idun Minerals Foundation och finns att köpa på apoteket runt 300 kronor. Jag rekommenderar!

Mörker och dimma

 
Morgnarna när man väntar på bussen börjar vara alldeles för mörka för min smak. Dimma och mörker är inte riktigt min grej. Det är så otroligt mycket lättare att kliva upp ur sängen på morgonen om det är ljust och soligt ute, eller vad tycker ni?

Som små detaljer

 
Här har ni en till av fåglarna jag köpte. Tyckte det var lite sött att sätta fast den på koppen i stringhyllan!

Les oiseaux

 
Förlåt mina vänner för att jag inte uppdaterat på ett tag, detta ska det bli ändring på! 
Här kommer i alla fall några fåglar som jag köpte på Blomsterlandet förra veckan. Jag har länge velat ha fåglar med krokodilklämmor under som man kan sätta fast lite där man vill. Dessa var ju dessutom glittriga vilket jag tyckte var lite coolt. Jag köpte även röda som är lite mer juliga, så dessa kommer jag kunna använda året runt om jag vill.

Vikte mig en diamant

 
För någon dag sedan fick jag för mig att prova på att vika en diamant. Jag blev rätt nöjd med den faktiskt, förutom att jag tejpade ihop den i stället för att limma vilket inte var det optimala!

Ytterligare en favorit

 
Den här lampan har jag köpt på en returmarknad för 200 kronor. Jag blev kär direkt jag såg den! Den ger ett så himla mysigt ljus. När jag bodde i lägenhet var den perfekt för mysfaktorn, nu har jag dessvärre ingenstans att ha min älskling så den står just nu undangömd i en vrå.

En stjärnhimmel på burk

 
Den här mystiska saken som jag köpt från Lush heter Sweetie Pie och är en duschjelly som man har i stället för duschkräm. Jag var lite skeptisk till den från början på grund av konsistensen som ni ser är väldigt annorlunda. Den funkar dock riktigt bra! Man tar ut hela geléklumpen ur burken och sveper den över kroppen när man duschar. Inte nog med att man blir ren, den luktar underbart med en blandning av körsbär och vanilj. Jag rekommenderar den verkligen!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus